Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la Comisia pentru transporturi și infrastructură

Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților și-a desfășurat ședințele de lucru din datele de 22 și 23 octombrie 2015 în județul Harghita.

Temele de discuție au vizat subiecte de actualitate și cu impact asupra dezvoltării durabile a zonelor de centru și de est ale României.
Astfel, împreună cu factorii de decizie de la nivel guvernamental, membrii comisiei au analizat proiectele de investiții în infrastructura de transport rutier și feroviar, precum și calendarul de implementare al acestora cu accent pe asigurarea prioritizării lor în cadrul Master Planului General de Transport și asigurarea surselor de finanțare alocate României prin exercițiul financiar european 2014-2020.
Din discuțiile privind infrastructura de transport rutier, a reieșit că este prioritară construcția autostrăzii Iași-Târgul Mureș și au tras un semnal de alarmă în legătură cu ultimele evoluții pe acest subiect din care rezultă faptul că acest proiect nu a fost inclus pe nici un instrument de finanțare de către Ministerul Transporturilor.
ceea ce privește infrastructura de transport feroviar de călători și marfă, s-a reiterat importanța reabilitării coridorului Pan European 4 Curtici-Constanța, precum și reabilitarea trecerilor la nivel cu calea ferată și a gărilor.
Din punct de vedere legislativ, membrii comisiei au propus modificarea O.U.G. nr.34/2006, în sensul debirocratizării și flexibilizării procedurilor de achiziții publice, modificarea legislației privind parteneriatul public privat, precum și îmbunătățirea cadrului legislativ privind transportul pe căile ferate pentru a elimina barierele legislative.
De asemenea, s-a propus includerea în proiecția bugetară pe anul 2016 a finanțării coridoarelor de transport rutier și feroviar, fiind prioritară pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre.
La dezbateri au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, C.N.A.D.N.R., CFR infrastructură, CFR călători, precum și reprezentanți ai administrației publice locale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 noiembrie 2023, 18:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro