Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la secretarul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Șova (Grup PSD)

Deputații PSD, membri ai Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, au votat, în cadrul ședinței de marți, 15 martie, pentru un raport de adoptare al formei aprobate de Senat a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.63/2015 pentru prelungirea valabilității licențelor de traseu și a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul București și localitățile județului Ilfov.

Ca urmare a Hotărârii nr.747 din aprilie 2014, pronunțate de Tribunalul Buzău, s-a dispus suspendarea programelor de transport public de persoane cu autobuze, prin servicii regulate, între unitățile administrativ-teritoriale în zona metropolitană București, până la judecarea în fond a cauzei. Forma adoptată de Senat și aprobată în cadrul Comisiei urmărește continuitatea efectuării serviciilor regulate de transport, în condiții de legalitate, precum și evitarea practicilor ilicite prin asigurarea unui cadru legal de efectuare a acestor servicii. Amendamentele adoptate de Senat și aprobate ulterior în ședința Comisiei pentru Transporturi introduc în text, spre prelungirea valabilității, și licențele de traseu și programele de transport public județean/local de persoane, în cazul în care procedura de atribuire a acestora a fost suspendată prin hotărâri ale instanțelor de judecată. Adoptarea acestei inițiative asigură cadrul legal pentru efectuarea serviciilor regulate de transport de persoane, dar și necesarul de transport pentru aproximativ 110.000 călători/zi doar între municipiul București și localitățile județului Ilfov.
De asemenea, în cadrul ședinței din 15 martie, discuțiile privind Pachetul de legi de modificare și completare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu excepția Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.21/2014 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice - proiect ce a primit raport de adoptare în cadrul ședinței, au fost amânate până la finalizarea dezbaterilor din Senat asupra proiectului de nou Cod Rutier.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 noiembrie 2023, 19:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro