Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la secretarul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Șova (Grup PSD)

Deputații PSD, membri ai Comisiei pentru transporturi și infrastructură, au evaluat, în data de 5 aprilie, în ședință comună cu Comisia pentru transporturi și energie a Senatului, execuția bugetară și obiectivele cuprinse în bugetul Ministerului Transporturilor pentru primul trimestru al anului 2016.

Astfel, la întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, a avut loc un schimb de informații cu privire la stadiul marilor proiecte, continuându-se cu discuții pe aspecte punctuale referitoare la infrastructura rutieră.
La începutul anului, ministrul Transporturilor declara că Masterplanul va fi trimis Parlamentului pentru a fi promovat prin lege în luna martie. Deputații PSD și-au exprimat îngrijorarea față de procedurile alese de guvernul tehnocrat, dat fiind faptul că acest document controversat a fost dezbătut și prezentat în diverse variante fără a fi transmis Parlamentului.
Referitor la întârzierea transmiterii acestui document, domnul deputat Lucian Șova a solicitat explicații cu privire la motivele decalajului, afirmându-și totodată scepticismul față de aprobarea Masterplanului în Parlament.
O problemă importantă, ridicată de către secretarul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, a fost alocarea sumelor doar pentru rețelele pan-europene. Astfel, varianta actuală a strategiei de implementare a proiectelor incluse în Masterplan asigură resurse financiare doar pentru autostrada Pitești-Sibiu, centura sud București și drumul expres Ploiești-Buzău-Bacău.
Cu toate că au existat întârzieri de peste trei luni în transmiterea variantei finale spre dezbatere și aprobare, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură au susținut în nenumărate rânduri necesitatea unui Masterplan definitiv și au colaborat deschis cu ministerul la fiecare solicitare în acest proiect de interes major pentru România.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 noiembrie 2023, 18:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro