Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la secretarul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Șova

Deputații PSD din cadrul Comisiei pentru transporturi și infrastructură au votat în ședința din data de 12 aprilie 2016 pentru un raport de adoptare cu amendamente a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor, înregistrat la Camera Deputaților prin Plx 84/2016.

Proiectul de act normativ vizează nominalizarea Ministerului Transporturilor ca organism intermediar pentru transport în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, care va gestiona funcțiile de selecție și evaluare proiecte, monitorizare a implementării, verificare tehnică și financiară, verificarea achizițiilor publice pentru proiecte de transport, prin înființarea unei structuri.
În cadrul aceleiași ședințe, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 87/2011 pentru efectuarea investigațiilor tehnice privind siguranța în cazul accidentelor din sectorul de transport maritim (Plx 770/2011) a fost propus spre amânare, pentru definirea unor termeni de ordin tehnic.
Pe ordinea de zi a ședinței din data de 12 aprilie 2016, s-a mai aflat Proiectul de Lege privind exercitarea profesiei de formator auto cu drept de liberă practică, precum și pentru înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Formatorilor Auto din România, înregistrat la Camera Deputaților prin Plx 294/2014. Acest act normativ a primit un raport de respingere, în urma supunerii la vot.
Prin această inițiativă legislativă, inițiatorul propune stabilirea modului de dobândire, exercitare, suspendare și încetare a profesiei de formator auto cu drept de liberă practică, a drepturilor și obligațiilor acestuia, a interdicțiilor și incompatibilităților în exercitarea profesiei, organizarea și atribuțiile forurilor de conducere și răspunderile disciplinare în cadrul Colegiului Formatorilor Auto din România. Motivând că profesia de formator auto nu reprezintă, în sensul real, o profesie determinată și definită pe baza unor standarde ocupaționale dar și pe baza altor inadvertențe de conținut, Guvernul nu susține acest act normativ.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 noiembrie 2023, 18:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro