Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la secretarul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Șova (Grup PSD)

Deputații PSD din cadrul Comisiei pentru transporturi și infrastructură au votat, în ședința din data de 19 aprilie 2016, pentru un raport de adoptare a Proiectului de Lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate "C.F.R."- S.A., în domeniul public al județului Cluj și în administrarea Consiliului Județean Cluj, înregistrat la Camera Deputaților prin Plx 145/2016.

Propunerea legislativă inițiată de trei deputați și un senator PSD (Itu Cornel, Cristea Aurelia, Nosa Iuliu, Cordoș Alexandru) urmărește trecerea unui teren în suprafață totală de 86.333 mp din domeniul public al statului în proprietatea Consiliului Județean Cluj pentru construirea unui parc științific și tehnologic în imediata apropiere a Parcului Industrial TETAROM I. Proiectul TETAPOLIS reprezintă un proiect major pentru dezvoltarea economică durabilă la nivel local, fiind de utilitate și interes public pentru județul Cluj.
Pe ordinea de zi a ședinței din data de 19 aprilie 2016, s-a mai aflat Propunerea legislativă privind exercitarea profesiei de instructor auto cu drept de liberă practică, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Camerei Instructorilor Auto din România (Plx 342/2012). În urma supunerii la vot, acest act normativ a primit un raport de respingere.
Prin această propunere legislativă se urmărește exercitarea profesiei de instructor auto, ca profesie de sine-stătătoare, precum și organizarea și funcționarea Camerei Instructorilor Auto din România, ca organizație profesională, cu personalitate juridică, de interes public, apolitică și independentă. Membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură au avut în vedere faptul că legislația română conține suficiente reglementări privind modul de organizare și de desfășurare a activității școlilor de conducători auto și o nouă lege în acest domeniu ar încărca sistemul birocratic.
În cadrul aceleiași ședințe au fost aprobate o serie de amendamente la Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanței Guvernului nr.27/2011 privind transporturile rutiere (Plx 656/2011), care aliniază legislația națională la exigențele regulamentelor europene care se referă la activitatea de transport rutier la nivelul UE. În urma adoptării acestor amendamente, binevenite pentru transportatori, se soluționează problemele care există la ora actuală în domeniul transporturilor rutiere comerciale de pasageri. Proiectul de lege va fi supus votului în ședința imediat următoare, amânarea fiind motivată de clarificarea unor aspecte legislative de ordin tehnic.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 noiembrie 2023, 19:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro