Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare
primită de la președintele Comisiei speciale comune a Senatului și Camerei Deputaților pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene, doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Ana Birchall: Exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru din 2019, este cel mai important proiect de țară, după aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană


Deputatul social-democrat Ana Birchall le-a mulțumit colegilor din Parlament pentru votul exprimat marți, 17 octombrie a.c., prin care a fost desemnat președinte al Comisiei speciale comune a Senatului și Camerei Deputaților pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene.
“Mulțumesc colegelor și colegilor din Senat și Camera Deputaților care prin votul domniilor lor mi-au acordat încrederea de a coordona în calitate de președinte activitatea Comisiei speciale comune a Senatului și Camerei Deputaților pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene. Este o responsabilitate care mă onorează, fiind un pas important și necesar în ceea ce înseamnă dimensiunea parlamentară a pregătirii și exercitării Președinției rotativei a Consiliului UE de către România.

Exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019 este cel mai important proiect de țară, după aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană. Pentru România, o președinție de succes va însemna în primul rând șansa pentru o mai mare vizibilitate, utilizarea expertizei pe care țara noastră o poate oferi, dar și creșterea capacității noastre de a influența deciziile adoptate la nivelul Uniunii Europene.
La nivel personal, voi încerca să mă implic în calitate de membru al acestei comisii în continuarea activității pe care am început-o la Ministerul Afacerilor Externe unde, alături de echipa mea, am reușit nu doar să recuperăm într-un ritm accelerat întârzierile din procesul de pregătire a Președinției române a Consiliului UE, ci și să facem pașii necesari pentru finalizarea temeinică a acestui proces, conform unui plan de acțiune foarte bine stabilit, cu termene extrem de clare.
Am încredere că România va marca pozitiv din punct de vedere istoric această premieră în marea familie europeană”, a declarat deputatul Ana Birchall.
În cadrul primei ședințe de marți a fost ales biroul comisiei, din care fac parte deputatul PSD Ana Birchall, în calitate de președinte, deputatul PNL Nicolae Neagu, în calitate vicepreședinte și deputatul ALDE Varujan Vosganian, secretar.
Comisia specială a fost constituită ca urmare a votului exprimat în plenul Parlamentului, la 11 octombrie a.c. și își va desfășura activitatea până la încheierea mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Printre principalele atribuții ale Comisiei se numără coordonarea activităților și evenimentelor referitoare la dimensiunea parlamentară a Președinției României la Consiliul UE; instituirea unui cadru de cooperare și dialog cu Guvernul României în vederea determinării obiectivelor Președinției române a Consiliului UE; realizarea cooperării cu camerele parlamentelor naționale ale statelor membre, precum și cu instituțiile Uniunii Europene, în ceea ce privește organizarea și desfășurarea dimensiunii parlamentare a Președinției române sau organizarea de dezbateri publice pentru identificarea opțiunilor societății civile cu privire la dosare prioritare și a modului de abordare a temelor specifice dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului UE.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 13:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro