Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare
Comisia pentru transporturi și infrastructură a organizat marți, 09 septembrie, o dezbatere care l-a avut invitat pe domnul Ioan Rus, ministrul Transporturilor. Tema discuțiilor a vizat eficientizarea actului legislativ și stabilirea priorităților legislative pentru sesiunea septembrie – decembrie 2014.

Astfel, pachetul legislativ aflat în dezbaterea comisiei a fost discutat cu ministrul Ioan Rus și cu specialiștii din minister. Acest pachet cuprinde proiecte cu impact major asupra domeniului transporturilor cum ar fi: siguranța rutieră, Codul maritim, regimul drumurilor și altele.
Ca subiect major s-a abordat Masterplanul General pe Transporturi. La solicitarea ministrului Transporturilor s-a convenit ca acest document strategic pentru România, după primirea lui de către Minister, să fie prezentat în cadrul unei dezbateri organizate în comun cu cele două comisii de specialitate din Camera Deputaților și Senat.
Concluzia desprinsă în urma discuțiilor purtate între ministrul Transporturilor și membrii Comisiei a fost următoarea: este nevoie de elaborarea unei Strategii Naționale în domeniul Infrastructurii, care să fie înaintată și asumată în mod public de către toți actorii politici. Ea va cuprinde o viziune unitară pe termen lung, pentru dezvoltarea coerentă și sustenabilă a rețelei naționale de transport.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 noiembrie 2023, 18:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro